sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Eu mint, tu minti, el/ea minte…


Cel care n-a mintit niciodata sa se ridice si sa dea primul cu piatra…
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what." [Dr. House] Cu alte cuvinte, toti mintim, difera doar motivele si subiectul minciunii. Nimic mai adevarat. Am ajuns la acel moment din viata in care nu ma mai deranjeaza minciuna. Vorba cantecului… minte-ma ca… te mint si eu.

Problema apare insa atunci cand persoana care ma minte are impresia ca nu ma prind. Mai mult, de ce sa ai pretentia sa fiu sincera cu tine, cand sansele ca situatia sa devina neplacuta pentru mine in consecinta sunt foarte mari?

Mintim ca sa fim iubiti, mintim ca sa facem sex, mintim ca sa fim promovati sau pentru o marire de salariu, mintim ca sa protejam, mintim ca sa nu ranim, mintim ca sa fim lasati in pace etc. Mintim din doua motive: ca sa ne fie noua bine sau ca sa le fie bine celor la care tinem. Sau mintim ca nu ne putem abtine, dar atunci intram in domeniul patologic…

Bun, deci stim ca traim intr-o lume in care minciuna si prostitutia guverneaza. Deci daca toata lumea minte ca sa fie bine, de ce e privita minciuna ca un lucru rau? Ar trebui sa nu mai putem de bine. E vina celor pe care ii mintim pentru ca ii mintim. Cine spune ca prefera adevarul, iarasi minte. De fapt, singurul lucru pe care il putem face este sa avem grija sa nu ne mintim pe noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.