marți, 13 aprilie 2010

SamanTZa, celula de baza a fotbalului romanesc


Orice fin consumator de seminTZe stie ca aceasta activitate necesita un grad inalt de cunostinte si indemanare si nu poate fi facuta decat acompaniata de un meci de fotbal si accesorizata cu o bere. In jurul samanTZei se invarte intreaga lume fotbalistica din Romania si din toate timpurile, de la basica de porc umpluta cu aer incoace.

SamanTZa guverneaza totul, de la suporteri la patroni de cluburi, de la jucatori la sponsori. Ea este acolo indiferent daca echipa favorita pierde sau castiga si e ultima care pleaca, sub forma de coji imprastiate peste tot. Este pe buzele tuturor atunci cand se comenteaza, se injura sau se striga. Este alfa si omega, inceputul si sfarsitul, antrenor al ineptiilor si arbitru al fazelor controversate.

Desigur, nu oricine este capabil sa sparga o samanTZa. Actiunea este atent planificata, existand mai multe posibilitati de a efectua acest procedeu complex.

Si totusi, recomandat este ca dupa extragerea minutioasa a miezului sa se scuipe cojile cu pasiune pe cei din jur. Mestecat superficial, miezul va trebui sa ramana intre dinti, pentru a fi apoi clatit cu o bere. Ritualul se incheie de multe ori cu o eliminare zgomotoasa, pe gura, a gazelor continute in stomac (commonly known as “ragaiala”). Procedura se reia ori de cate ori este necesar.

Iti trebuie talent si ani de antrenament, la fel ca in cazul jucatorilor de fotbal. Diferenta este ca daca dupa 10 ani ajungi sa faci o arta din spartul seminTZelor, unii jucatori romani de fotbal inca dau cu stangu-n dreptul... Prin urmare, ori se infiinteaza Liga I Nutline de spart seminTZe, ori jucatorii romani de fotbal se lasa de jucat pe nervii nostrii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.